onsdag 18 februari 2009

Vill gå ut!

Här i Västsverige är det full vinter med snö, tjäle och sådär svinkallt som det bara kan vara på Västkusten. Det är nu man ska sitta inne på kontoret och skriva klart alla de där rapporterna och artiklarna som man inte kommer att hinna med sedan när fältsäsongen börjar.

Själv klättrar jag mest på väggarna och vill gå ut! Ut i skogen och den (iaf ganska) friska luften, ut och inventera och hitta nya fornlämningar. Sånt kan man ju egentligen göra närsomhelst på året, men nu ligger det såpass mycket snö att det är bara att vänta på att det börjar töa så smått. Sen väntar lite inventering på gammal utmark i trakterna kring Hindås. Lite förberedande titt på gamla kartor och annat verkar lovande...

Att försöka gräva på vintern är dock ganska meningslöst, jag är glad att jag slipper i år. En gång i tiden fanns det en policy att man inte skulle gräva under vintersäsongen, men den försvann någonstans i och med anbudsförfarande, tilltagande effektivisering och anpassning till en verklighet som inte har så mycket med arkeologisk kvalitet att göra. Jag menar, hur mycket vettigt får man gjort när det ser ut såhär:


Då är det både trevligare och en smula mer meningsfullt att vara ute och inventera en vacker sommardag!


Foto: Gisela Ängeby


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar